Over ons

Rings-Category-Header

20160510_115600

Het smeden van gouden en zilveren sieraden is een ambachtelijk vak waarin creativiteit en vakmanschap voorop staan. In de Armeense familie van Goudsmid Yerwant is het vak al meer dan 60 jaar een begrip.

De vader van Yerwant was al goudsmid in Bagdad in 1957.
Van oudsher werkten alle goudsmeden in Irak met de ‘zand giet’ methode, maar de vader van Yerwant was in 1980 de eerste goudsmid die met Italiaanse gietapparaten ging werken (Mario di Maio jewellery tools). In die tijd was dit zeer vernieuwend!

Yerwant zelf was nog maar 10 jaar oud toen hij na schooltijd altijd nieuwsgierig een kijkje nam in het atelier van zijn vader. Zo leerde hij al op jonge leeftijd de kneepjes van het vak. Hij specialiseerde zich in alles wat met goud en zilver te maken heeft, zoals smelten en gieten, stenen zetten, vergulden en graveren etc.

Inmiddels heeft Yerwant meer dan 30 jaar ervaring in het ontwerpen en vervaardigen van unieke sieraden, en het repareren van sieraden en horloges.
En ook hij geeft nu zijn kennis door aan een jongere generatie.

Bent u op zoek naar een bijzonder sieraad van zeer goede kwaliteit, maar voor een scherpe prijs? Of wilt u uw sieraad vakkundig gerepareerd hebben, maar met een snelle levering?

Neemt dan gerust contact met ons op, U bent altijd welkom!